El Sopar de les Granotes!

El passat dissabte dia 13 d'agost celebrarem la tercera edició del sopar de les granotes. Aquest any, a més de l'eixida a peu abans del sopar pel fantàstic entorn de la Vall de Barxeta, férem una eixida aquàtica pel Riu Barxeta. Anàrem des del Gorg del Baladret fins al Gorg del Pont (més avall en teniu el vídeo), i poguérem gaudir d'un entorn ripari de naturalesa exuberant. També gaudirem de les explicacions de Lluís Seguí sobre les llegendes populars ancestrals lligades a les zones humides com els gorgs, les fonts, els llacs, .... Lluís ens parlà de les nimfes o dones d'aigua i d'algunes de les moltes històries populars relacionades amb elles. També ens explicà com l'església catòlica, en no poder acabar amb aquestes llegendes populars, a anat apropiant-se-les, adaptant-les i substituint-les per versions més properes al seu dogma.




Després de l'eixida aquàtica férem l'eixida a peu. Pujarem fins al cim del Tossal des d'on poguérem contemplar gairebé tota la Vall de Barxeta. Durant el trajecte poguérem gaudir de les explicacions de Lluís Seguí que ens portà per la font del Tossal, encara dins de Barxeta, fins al cim del Tossal on, una vegada dalt, poguérem gaudir del paisatge i de les seues explicacions sobre la Vall de Barxeta, els seus límits, el tipus d'ecosistemes i els usos ancestrals d'aquest entorn (us deixe els vídeos de les explicacions, no us els podeu perdre!)









Finalment, en tornar, una vegada a Barxeta, alguns dels companys de l'associació ja ens tenien preparat les taules, cadires, el foc i les graelles al costat del llavador per poder torrar. Gaudirem del sopar i, sobre tot, de la companyia de tots els que allí estàvem, mentre escoltàvem el cant de les granotes al llit del Riu Barxeta.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars