Presentació del llibre "La veu de la memòria"

El passat dijous 28 de juliol vaig tindre la sort i el privilegi de poder assistir a la presentació del llibre "La veu de la memòria". La presentació del llibre va estar a càrrec d'aquesta associació (ADMB) i presentada pel seu president, Lluís Seguí. A la taula també seien l'autor del llibre, l'estimat Toni Martínez i, com no, el protagonista del mateix, Pep Gimeno "Botifarra".
Lluís Seguí va explicar que un dels objectius més importants de l'associació també és preservar el llegat cultural que tenim al nostre país i, per això, des dels seus inicis l'associació ve organitzant una sèrie d'actes que permeten retrobar-nos amb les nostres arrels en un sentit general. És per això que l'associació es troba compromesa i implicada en el reconeixement d'aquells personatges, grups, associacions, ... que han segut i són un referent cultural de la nostra identitat.
Toni Martínez ens va explicar d'on va sorgir la idea d'escriure aquest llibre sobre la vida i obra del nostre benvolgut Pep Gimeno "botifarra", i de la necessitat de recollir i classificar tot el material del que disposava al respecte com a forma de preservació temporal i per poder donar-li la màxima difusió possible. Toni Martínez ens contà diverses anècdotes i vivències derivades de la seua tasca de recerca per fer el llibre, moltes d'elles protagonitzades pel mateix Pep Gimeno. També ens va explicar com va lligada la vida i obra de Pep Gimeno a la nostra identitat, no només de la comarca de la costera, si no també de tot el País Valencià i fins i tot d'arreu dels Països Catalans.
Finalment, Pep Gimeno no va parlar, ell va fer allò que millor sap fer, cantar!, i entre cant i cant ens contava històries, anècdotes, sussoïts, endevinalles i demés reculls de la nostra cultura popular ancestral, adreçat amb el seu estil propi i característic . Més avall teniu alguns vídeos sobre les seues intervencions












Rafa Pastor

Comentaris

  1. Seguir que la xarrada haurà sigut productiva. Tot el que siga recopilar, actualitzar-transmetre i donar-ne ús és bó.

    Per cert, al boscarró tenim literatura. Em sembla que el Tio Honorio va escriure, allà emmig de les muntanyes, allò que sabia sobre herbes, medicina natural tradicional,... I he vist per internet que ho custòdia el seu llegat la biblioteca municipal de Quatretonda (Si no m'equivoque).

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars